Δήμος Γεροσκήπου παράδειγμα προς μίμηση και εισηγήσεις

Στον δήμο Γεροσκήπου με την αλλαγή σκυτάλης δόθηκε το έναυσμα για μια νέα εποχή που στόχο έχει την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Με την ολοκλήρωση του δρόμου αεροδρομίου και την ομαλή επίλυση των προβλημάτων που είχαν προκύψει ένεκα του υψηλού κόστους της φωταγώγησης του δίνεται η ευχέρεια στον δήμο να κάνει μια πιο ορολογική χρήση των οικονομικών του πόρων, δίδοντας καθ’ αυτό τον τρόπο μια περαιτέρω ώθηση στην τοπική κοινωνία της Γεροσκήπου ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Η στροφή στην ενίσχυση του πολιτιστικού και του κοινωνικού έργου του δήμου με την συμμετοχή σε καμπάνιες καθαριότητας, η ομαλή και εποικοδομητική ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, ο θεσμός του παρατηρητή της γειτονιάς , το κοινοτικό παντοπωλείο, δείχνει μια αφοσίωση στους δημότες. Έγιναν σημαντικά βήματα για αναβάθμιση της ποιότητας του έργου του δήμου και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός της μαζικής συμμετοχής των δημοτών. Σημαντική είναι επίσης και η ουσιαστική υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με την δημοσιοποίηση των πρακτικών των ολομελειών του δημοτικού συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν θέματα και ζητήματα που χρίζουν περαιτέρω σημασίας γιατί τείνουν να γίνουν χρόνια και δεν εξυπηρετούν το κοινό καλό. Κάποια από αυτά ίσως δεν άπτονται αποκλειστικά στην απόλυτη δικαιοδοσία του δήμου Γεροσκήπου αλλά θα μπορούσε να δώσει την απαραίτητη ώθηση. Η αμφιλεγόμενη χρησιμότητα της πλατείας και η ανολοκλήρωτη σύνδεση του παραλιακού μετώπου με την καρδία του δήμου. Η μειωμένη χρήση του κολυμβητηρίου και η έλλειψη κινήτρων στους δημότες. Το παλιό εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο που αποτελεί πλέον δημόσιο κίνδυνο κτλ.

Σημαντικό εγχείρημα θα αποτελούσε μια ευρύτερη και πολυδιάστατη συνεργασία των δήμων Πάφου και Γεροσκήπου, σε ένα ευρύτερο πιο σφαιρικό πλέγμα, από τα πλαίσια του Πάφος 2017. Με τα σύνορα των δύο δήμων να χωρίζονται από μια κλωστή θα ήταν προς όφελος των δημοτών η συνεργασία τους σε θέματα οικονομίας, εξυπηρέτησης του δημότη, ψυχαγωγίας και καλλωπισμού της πόλης. Θα δινόταν έτσι μια ουσιαστική δυναμική στην τοπική αυτοδιοίκηση με τρόπο που θα μπορούσε να επιτελέσει το έργο της στο ακέραιο.

Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε